De teksten komen vanuit 3Railforum en zijn in onderstaand artikel gecompileerd.

De foto’s en linkjes die ik van Arjan heb gezien, en met name de bouwtekening vanaf het STUMMI-forum van Michel Schröder, heeft het bij mij doen kriebelen om er maar eens mee aan de slag te gaan om het wachthuisje op Blausee-Mitholz op schaal te gaan nabouwen. De tekening vind je overigens HIER.

Eerst eens een ruw beginnetje van het wachthuisje:

150726 Wachthuisje Blausee-Mitholz (3).jpg
Ruwbouw uit styreen van het wachthuisje Blausee-Mitholz

Styreen verlijm ik met modelbouwlijm. Industrielijm gaat ook prima. MEK of aceton (beiden hebben een nogal bedwelmende uitwerking) smelten de styreendelen als het ware samen en gaat ook goed naar het schijnt.

Het wachthuisje wat meer ge-finetuned: er zijn nu stijlen aangebracht van 1mm messing U-profiel. Onder het dwarsprofiel zijn de platen wat dunner als het betonwerk (2mm dikte): ik heb daarvoor 0.5 mm styreenplaat gebruikt, die met een beetje taps vijlen keurig in het U-profiel past. De grote raamstijl moet nog voorzien worden van een middenstijl en dan wat restjes doorzichtig kunststof opsnorren om daar de ruiten uit te snijden. Het ziet er nu als volgt uit:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Dan verder bewerkt om de meeste delen in de primer te kunnen zetten en het wachthuisje BM nog eens verder onder handen genomen: de stationsnaam er op gezet, een waarschuwingsbord voor de hoogspanning, bankje er in gelijmd en uiteraard de stalen kozijnen met ‘glaswerk’. Dat zogenaamde glaswerk heb ik uitgesneden van het kunststof wat je overhoudt van blisterverpakkingen. Ideaal om te gebruiken!  

150814 Wachthuisje Blausee-Mitholz (2)150814 Wachthuisje Blausee-Mitholz (1)

Daarna zijn de volgende details aangebracht: geweatherd, dankranden donkerder gemaakt, vrouwtje op de bank, oranje hoekje geschilderd (aanduiding dat daar een diensttelefoon bevindt?), de leiding en vermoedelijk telefoonkastje.

Plafond nog wat lichter gemaakt, prullenbakje aangebracht. Wat nog rest zijn twee mini smd’s voor de verlichting. Dan is wat mij betreft het wachthuisje compleet en kant-en-klaar om later haar definitieve plekje op de baan te gaan krijgen.  …….

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

150906 Inpassen bouwwerken BM (1)
Een provisorisch beeld waar het wachthuisje komt te staan. Het station Blausee-Mitholz is overigens geen bouwkit van KIBRI maar handmade by Johan Langhorst. Ben er zeer blij mee!

 

 

 

Advertenties

4 gedachten over “Wachthuisje Blausee-Mitholz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s