Deze is nu in haar eindfase gekomen. Alle elektra is ge- of omgelegd en aangesloten en restant van de muren gesausd en het plafond bijna gesloten, nadat laatste spotje was ingebouwd. Een hoekje blijft nog even open. Verder ophangrails gemonteerd aan een muur met steunen waarop straks de legplanken komen om mijn treinenboeltje te kunnen opbergen ….

180204 Verdeeldozen aangebracht en aangesloten
Verdeeldozen aangebracht en aangesloten
IMG-20180425-WA0006
Muren gesausd, leggers aangebracht. Gat linksboven in het plafond dient nog om de gaten voor de CV-leiding te boren en door de tussenvloer te voeren

Nu is het de beurt aan de radiator met leidingwerk. Een klus wat ik nog niet eerder heb aangepakt (de noodzaak was er ook nog niet) dus ik stond toch even met schijnbaar 2 linker handen.

Dankzij tips, adviezen en leengereedschap van een paar goede vrienden, heb ik de koe maar bij de horens gevat. Wat moeilijk leek, bleek appeltje eitje: het buigen van leidingwerk en het aanleggen daarvan, inclusief het doortrekken door plafond en tussenvloer plus een trucje om de 40 kg wegende radiator opgehangen te krijgen.

Op de doorloopkamer boven is de cv-leiding uiteindelijk aan de bestaande leiding gekoppeld.   

Het plafond is nu volledig gesloten, afwerklijsten aangebracht, schappen zijn gereed,  de inbouwkast is geverfd en voorzien van schapjes om baanbesturingsapparatuur e.d. te herbergen. Inmiddels zijn de hobbyspullen overgebracht naar mijn aanstaande nieuwe stek.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Egaliseren van de garagevloer zie ik van af. Het is een kostbare en een vervelende operatie ook. Wel is er een isolerende laag gelegd over de vloer. In het najaar is voorzien om een uitzetraam te vervangen door vast dubbelglas met ventilatierooster.

Voor het waterpas stellen van de modelbaan straks zal ik gebruik gaan maken van verstelbare universele leveling nylon voetjes. Met de baanopbouw kom ik daar op terug.

Onder dankzegging aan de degenen die dit mogelijk hebben gemaakt en vooral mijn partner die mij deze ruimte schonk, mag ik met gepaste trots terugkijken op een geslaagde metamorfose van deze ruimte.

Voor het opbouwen van mijn nieuwe modelspoorbaan moeten jullie nog even geduld hebben: dat zal toch eerst in de herfst gaan gebeuren. Er liggen nog wat andere klusjes te wachten in en om het huis en mijn eigen huis moet de verkoop nog in ……. Tussen de bedrijven door zal ik nog wel wat andere onderwerpen posten als de tijd het toelaat.

 

Advertenties

8 gedachten over “Mijn nieuwe hobbyruimte deel-2 (slot)

  1. Mooie opknapbeurt Henk van deze ruimte, en net zoals jou handen jeuken om te beginnen zijn wij benieuwd naar de eerste rails die er wordt gelegd. Ga je nog een officiele opening doen met de burgemeester etc.? Ha,ha,ha, geintje. Veel plezier met je mooie ruimte.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s